Vasi rétes
Hozzávalók:A tésztához:
A tökös-túrós töltelékhez:
A tökös-mákos töltelékhez:
A tészta megkenéséhez:
A rudak lekenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt,kihűltjük és a kinyújtott tésztára kenjük
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük.
Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Tipp / megjegyzés:
Ez a rétes: vasi rétes.