Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal
Hozzávalók:
A húsgombócokhoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát, fehérrépát és karalábét. Összekeverjük majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük vízzel és felforraljuk.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és köménnyel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük tovább.
A húsgombóchoz a marha darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket.
Lassú tűzön készre főzzük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez csurgatjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. Pár perc alatt összefőzzük, majd tűzhelyet lekapcsoljuk.
A levest zöldfűszerekkel megszórva, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.