Főoldal / Levesek / Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal

Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal

Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal

Hozzávalók:

  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 kk. pirospaprika
  • fél fej kelkáposzta
  • 1 kisebb darab zeller
  • 1/2 kisebb fej karalábé
  • só (ízlés szerint nálam 2 tk.)
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

A húsgombócokhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott zellert, sárgarépát, fehérrépát és karalábét. Összekeverjük majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük vízzel és felforraljuk.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és köménnyel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük tovább.

A húsgombóchoz a marha darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket.

Lassú tűzön készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez csurgatjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. Pár perc alatt összefőzzük, majd tűzhelyet lekapcsoljuk.

A levest zöldfűszerekkel megszórva, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Vegyes zöldségleves marhahúsgombóccal 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére