Főoldal / Desszertek / Vendégváró pizzarudacskák

Vendégváró pizzarudacskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vendégváró pizzarudacskák

Vendégváró pizzarudacskák

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 ek. étolaj
  • 1 kiskanál rozmaring
  • kevés csilipehely
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 kiskanál almaecet
  • 1 tojás
  • 1 ek. só
  •  frissen őrölt bors
  • 1 ek. tejföl
  • tej (amennyit felvesz)

A tetejére:

  • 1 tojás
  • saját készítésű pizzafűszer (oregano, bazsalikom, kakukkfű, só, csili, szárított paradicsom)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. 10 perc alatt jól átgyúrjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük. Ismét átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtjuk.

A tetejét megkenjük tojással, kevés sót, és a saját készítésű pizzakeveréket szórunk a tetejére.(ennek hiányában a bolti is megteszi)

Pizzavágóval csíkokat vágunk belőle, és sütőpapírra téve előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés közben még kicsit kel a tészta, így takaros rudacskákat kapunk.
Kitűnő vendégváró ropogtatni való.

Mentés

Vendégváró pizzarudacskák 4.60/5 (5 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére