Véres hurka hagymás szalonnás krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és egy nyél nélküli serpenyő felébe, melybe kevés olajat locsoltam, beleszeletelem. Rá teszem a kockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, és a felkarikázott lila és póré hagymát.
Sózom, borsozom, s szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket.
A serpenyő másik felébe teszem (lé nélkül) a savanyított káposztát, ráteszem a szeletelt almát, borsozom, megszórom a köménnyel, s locsolok rá kevés bort.
Végül ráteszem a mindkét oldalon villával megszurkált hurkákat.
Locsolok rá kevés olajat és 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm. Félidőben a hurkákat megfordítom.