Vesevelő
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vesét jól megmosom, ketté vágom, és az oda nem illő dolgokat kivágom belőle.
Az így megtisztított és megmosott veséket vékony csíkokra vágom.
Egy edénybe felteszem kevés sóval és annyi vízzel,hogy ellepje. Kb 10 perc forralás után a vizet leöntöm róla, és újra tiszta vízben ismét 5-10 percig főzöm, és újra leöntöm a vizet és ismét tiszta vízben felforralom.Ezt a műveletet addig folytatom amíg a forrásban lévő vese vize tiszta lesz. Én ötször ismételtem a műveletet.
Közben a velőt meleg vízben lehártyáztam.
A hagymát apróra vágtam, és egy kevés olajban megpároltam.Hozzáadtam a pirospaprikát, majd a leszűrt vesét és a velőt valamint az apróra vágott fokhagymát, és megsóztam.
Egy kevéske víz hozzáadásával kb 10 percig főzöm amíg összesülnek.
Főtt burgonyával tálaltam.