Vetrece
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmosom, és vékony csíkokra vágom.
A hagymát megpucolom, és apró kockára vágom.
A zsírban a hagymát megpárolom, majd hozzáadom a hús csíkokat kicsit átforgatom, majd hozzáadom a paradicsompürét, és a fűszereket.
Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzöm.
A bazsalikomot összevágom, és amikor már a hús megpuhult hozzáadom.
A tejfölt a liszttel ekeverem, egy keveset hozzáadok a hús szaftjából hogy kiegyenlítsem a hőmérsékletüket, majd a lábosba öntöm, és behabarom vele az ételt.
A vetrece mellé rizs köretet tálaltam, de tálalható akár burgonya nudlival, vagy burgonya krokettel is.
Tipp / megjegyzés:
A vetrece a tokány egyik fajtája. Abban különbözik a tokánytól, hogy mindig van benne tejföl, illetve ízlés szerint savanyítható ecettel, citromlével, illetve borral. A vetrece és a tokány is tartalmazhat gombát,borsót, sárgarépát.
A pörkölttől/paprikástól abban különbözik, hogy nem tartalmaz pirospaprikát, illetve míg a hús az előbbieknél kockákra van vágva a vetrece csíkokra vágott húsból készül.