Viktória szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Hab a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem.
A tojás fehérjét habbá verem, és a margarinos krémmel összekeverem. Végül hozzáadom a diós lisztes sütőport és 2 nagyobb tepsibe vékony lapokat kenek a tésztából.
170-fokon megsütöm.
Amikor kisültek 4 egyenlő részre vágom.
A tojások sárgáját 15 deka cukorral, 1 kanál liszttel és 3 deci tejjel gőz felett besűrítem.Majd hagyom hogy lehűljön.
Amikor már nem túl meleg, 20 deka vajat hozzákeverek és a lapokat megtöltöm.
A legfelső lapra: 1 tojás fehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 deka cukorral kemény habbá verek.
A tészta tetejére simítom, és kandírozott gyümölccsel díszítem.
Egy óra múlva szeletelhető.