Villámgyors kakaós csiga
Hozzávalók:(ebből a mennyiségből kb. 14db közepes méretű csiga lesz)
Töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
Ezután kézzel beledolgozzuk a sütőporral, és pici sóval elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és olajjal lekenjük.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel kb. 15 percig sütjük. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.)
Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz. Inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.
Jó étvágyat kívánok!