Virágos isler
Hozzávalók:
A töltelékbe:
A díszítéshez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és sima kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapiros sütőlapra sorakoztatjuk őket és 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.
A megsült és kihűlt korongokat a lekvárral megtöltve összepárosítjuk.
A porcukort a vízzel kikeverjük. (ne legyen nagyon híg mert nem marad meg a tésztán) Ízlés szerint színezhetjük is.
Egyenként belemártjuk a megtöltött süteményeket.
Amikor megszáradt a cukormáz, a marcipánból virágokat készítünk. Mindegyiknek egy kicsi lekvárral lekenjük az alját,hogy megragadjon a cukormáz tetején.