Elmentem!Vodkás görögdinnyesaláta mozzarellával olívabogyókkal
Hozzávalók:
- 1 szelet görögdinnye (1 kg)
- 1/2 tasak (5 dkg) mini mozzarella (golyó)
- 5-6 szem mag nélküli fekete olívabogyó
- 5-6 szem chili paprikával töltött zöld olívabogyó
- 1 citrom
- citromos olívaolaj
- kevés petrezselyem zöld
- néhány menta levél
- mentalevél virággal
- néhány bazsalikom levél
- vodka
- akácméz
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
1 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A jól behűtött dinnyét mag nélkül felkockázom, egy tányérba teszem, rakok mellé mozzarella golyókat, menta, petrezselyem, bazsalikom leveleket.
Locsolok rá citromos olíva olajat.
A citromból díszítésnek vágok egy karikát, a tányér sarkába teszem, a héjából reszelek a salátára, a levet belefacsarom, locsolok rá vodkát. 2-3 teáskanál mézet csorgatok rá.
A mentavirágot középre helyezem. Kis időre visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.