Vodkás szamóca likőr
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, a nagyobbakat háromba. Beteszem a tisztított epret egy nagy üvegbe, és rétegesen rászórom a cukrot. Ráöntöm a vodkát, lezárom, és kiteszem a teraszra.
Most már csak melegre, sok napsütésre, és legalább 1 hónapra van szükség.
Hogy a fermentáció biztosan beinduljon, egy héttel később szórtam rá élesztőt is, és az alkoholtartalom növelése érdekében öntöttem hozzá még vodkát.
Végül bő másfél hónap után fejtettem le az italt, 1,9 liter lett belőle
Tipp / megjegyzés:
Ahogy korábban írtam, újra kísérletezek a földieper (szamóca) likőrrel.
Ezúttal változtattam a recepttúrán és a technológián is. Csökkentettem a cukor mennyiségét, és az üveget nem az árnyékos kamrába, hanem a napos teraszra tettem.Az időt is megnöveltem.