Vörösboros gombapaprikás
Hozzávalók:
Nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom.Az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet apróra felvágom.
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, és ráöntöm a vörösbort. Lassú tűzön tovább főzöm/párolom.
Elkészítem a nokedli tésztáját, és amikor a paprikás már majdnem kész, bő forró sós vízbe szaggatom, és kifőzöm.
A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket és összekeverem.
Lehet tálalni.
A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit.
Vörösborral jóízűen elfogyasztom.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem félkilót, és egy finom paprikást dobtam össze.