Főoldal / Vegetáriánus / Vörösboros gombapaprikás

Vörösboros gombapaprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapaprikás

Vörösboros gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma + 4 levél díszítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes erős paprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves vagy zöldségleves kocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl tejföl

Nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom.Az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet apróra felvágom.

Egy nagy serpenyőben, kevés olajon félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, és ráöntöm a vörösbort. Lassú tűzön tovább főzöm/párolom.

Elkészítem a nokedli tésztáját, és amikor a paprikás már majdnem kész, bő forró sós vízbe szaggatom, és kifőzöm.

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket és összekeverem.

Lehet tálalni.

A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit.

Vörösborral jóízűen elfogyasztom.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem félkilót, és egy finom paprikást dobtam össze.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére