Vörösboros gombás zöldséges vaddisznóragu gnocchival
Hozzávalók:A raguhoz:
A gnocchihoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, kockára vágjuk, és vízbe áztatjuk.
A hagymát, és a fokhagymát durván aprítjuk, a szalonnát és a zöldségeket felkockázzuk/daraboljuk.
Egy lábosban kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk a húst, és amikor már kifehéredett, megszórjuk paprikával, öntünk rá vizet, és beletesszük a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket, és öntünk bele vörösbort, facsarunk bele citromot.
Közben a krumplit megfőzzük, összetörjük, és összekeverjük a liszttel és a tojással. Kicsit átgyúrjuk, majd gömbölyded nudlikat formázunk belőle. Pihentetés után forró, sós vízben megfőzzük. Egy edénybe szedjük, és kevés forrózsírban megforgatjuk.
Tálaláskor szedünk a tányérra ragut, gnocchit, és teszünk mellé barackot, kanalazunk rá áfonyalekvárt.
Tipp / megjegyzés:
Meg voltam győződve róla, hogy vaddisznópörköltet már tettem fel. Most kiderült, hogy tévedtem. Még szerencse, hogy találtam hozzá fotót. Ezért most közzéteszem. Bár, mint ahogy a címben is írtam, ez inkább ragu, mivel csiperkegomba és zöldség is van benne. Bár munka is van vele, és a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat, és hogy mekkora lángon főzünk) de megéri, mert nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább egy napig pácoljuk a húst.