Főoldal / Egytálételek / Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával szalonnával

Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával szalonnával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával szalonnával

Vörösboros lecsós káposzta füstölt tarjával szalonnával

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili
  • 3 db paradicsom
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 db babérlevél
  • köménymag
  • olívaolaj
  • 2 db chili a díszítéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát kicsit kicsavarom, egy edénybe teszem, beleteszem a feldarabolt tarját, babérlevelet, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, és elkezdem főzni.

A hagymát aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem (a köménymag kivételével), és megfőzöm.

Amikor a káposzta és a hús már puha, öntök hozzá vörösbort. A káposztát a lecsóhoz öntöm, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra a lecsós káposztából, teszek rá 3 kanál tejfölt és egy chilipaprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére