Főoldal / Birka / Marha / Vörösboros marharagu, tésztagombóccal

Vörösboros marharagu, tésztagombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros marharagu, tésztagombóccal

Vörösboros marharagu, tésztagombóccal

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg marha comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • só, bors
  • 1 ág kakukkfű (friss)
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 1 babérlevél
  • 2 ek. sűrített paradicsom (1 kicsi dobozos)
  • 1 tk. cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • kb. 2 dl víz
  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 1 db fehérrépa

A tészta gombócokhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 1 kk. só
  • 4 ek. olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 4 ek. víz (függ a liszt minőségétől lehet, hogy többet felvesz)

A tálaláshoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • tejföl (elhagyható)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst 2-2,5 cm-es kockákra felvágjuk.
A hagymát megpucoljuk, és 8 darabba elvágjuk (Nem kell felaprítani, maradjanak nagyobb darabokban. Ha kapsz mogyoróhagymát az a legjobb bele azokat egyben is lehet hagyni)

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a felcsíkozott bacont, a nagyobb darabokra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Kivesszük őket egy hőálló tálba. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lisztbe forgatott marhahús kockákat. Mikor szépen megpirultak kivesszük őket a serpenyőből és szintén a tálba tesszük.

A visszamaradt zsiradékra tesszük a sűrített paradicsomot, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és felöntjük vízzel. Pár perc alatt összeforraljuk, majd kivesszük belőle a fahéjat és a szegfűszeget. (ezalatt éppen eléggé belefő az íze)
A hőálló edényben lévőket sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérlevelet, majd ráöntjük a paradicsomos levet. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a kakukkfüvet, majd felöntjük a borral.
Alufóliával lefedve (vagy az edény tetejével, már ha van neki) betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe.

Elkészítjük a tészta gombócokat.
A lisztből és a zsiradékból, kevés vízzel és sóval tésztát gyúrunk. Kis gombócokat formálunk belőle (kb 1 centiseket)

45 perc párolódás után picit átforgatjuk a ragut, majd hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt zöldségeket, és a ragu tetejére sorakoztatjuk a tésztagombócokat. (egy része elsüllyed majd a szaftban, de ez nem baj) A tálat lefedjük, és 30-40 percig pároljuk a gombócokat a raguval együtt.
Ezalatt a gombócok, a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Petrezselyemmel megszórva, ízlés szerint tejföllel és savanyúsággal/salátával kínáljuk.

Vörösboros marharagu, tésztagombóccal 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére