Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma gerezd
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4 db burgonya
  • ecetbe, olívaolajba eltett cseresznyepaprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat felaprítom, a paprikákat, paradicsomot feldarabolom.

Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezem.

Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, és készre párolom.

Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.

Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, összeforralom majd tálalok.

A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, és rakok a tányér szélére cseresznyepaprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére