Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat felaprítom, a paprikákat, paradicsomot feldarabolom.
Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezem.
Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, és készre párolom.
Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.
Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, összeforralom majd tálalok.
A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, és rakok a tányér szélére cseresznyepaprikát.