Vörösboros paradicsomos chilis töltöttkáposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy fazékban felteszek sós vizet forrni, beleteszem a káposztát, melynek előzőleg kivágtam a torzsáját. Mikor félig megfőtt, leszedem a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszek, a többit csíkokra vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és a fokhagyma felét, beledobom a darált húst is, egyet-kettőt forgatok rajta, majd beleteszem egy keverőtálba.
Egy serpenyőben kicsit megpirítom a rizst, majd felengedem vízzel és félig megfőzöm. A húshoz keverem. Hozzáadom a fűszereket, beleütöm a tojást, összekeverem. A masszát beletöltöm a levelekbe.
Egy edénybe teszek a vágott káposztából, ráteszem a töltelékeket, majd beborítom a maradék káposztával, ráöntöm a káposztát főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózom, borsozom, szórok rá piros paprikát, beleteszem a fokhagyma másik felét, és a babérleveleket. Egy tányért helyezek rá, hogy lenyomja töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntöm a vörösbort.
Tálaláskor egy tányérra szedek a káposztából, teszek rá egy tölteléket, adok hozzá egy kanál tejfölt, locsolok rá chiliszószt, és chilivel díszítem.