Főoldal / Egytálételek / Vörösboros ratatouille kolbásszal

Vörösboros ratatouille kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros ratatouille kolbásszal

Vörösboros ratatouille kolbásszal

Hozzávalók:

  • 6 db különböző színű lecsópaprika
  • 3 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 1/2 db nagy cukkini
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • 1 db zellerszár
  • chili paprikával töltött olívabogyó
  • fekete olívabogyó
  • capri bogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • chili szósz
  • olíva olaj
  • vörösbor
  • füstölt kolbász
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát félbe, majd karikára vágom. A fokhagymát aprítom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom.

A krumplikat megpucolom, s kockára vágom. A cukkinit, padlizsánt hosszában félbe, majd negyedbe vágom, felszeletelem, a paradicsomokat nyolcadalom.

A rozmaringot, kakúkkfűvet leszedem a száráról, a bazsalikomot aprítom. Az újhagyma és zeller szárakat 2 cm-es darabokra vágom.

Egy serpenyőben olíva olajon megpirítom a hagymákat, és a zellert, rádobom a paprikákat, a krumplit, majd a cukkinit és a padlizsánt, végül a paradicsomot.

Ráteszem a fűszernövényeket, fűszerezem. Belekerülnek az olíva és kapribogyók, a szeletelt kolbász, a darabolt újhagymaszárak.

Öntök rá vörösbort, és chili szószt, kis idő múltán elzárom a tűzhelyet. Tálalok.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére