Főoldal / Egytálételek / Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel csalamádéval

Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel csalamádéval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel csalamádéval

Vörösboros resztelt csirkemáj rizi-bizivel csalamádéval

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chili paprika 
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg rizs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • csalamádé
  • 2 db chili díszítésnek
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Reggel a rizst kevés olajon megpörkölöm egy edényben, sózom, borsozom, öntök rá vizet, és ázni hagyom.

A májat alaposan megmosom, és vízben ázni hagyom. A hagymát aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.

A rizshez hozzáadom a borsót, és felteszem főni. A májat leöblítem, kettévágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a májat, majd a paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá vizet, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, mellé resztelt májat, valamint csalamádét és chilit. Vörösborral fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére