Vörösboros resztelt sertésmáj sós krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegen tartom.
A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.
Tálalok, a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy sült szalonnát, sózom, és szórok még rá pirospaprikát.
A tányér szélére pakolok csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.