Főoldal / Levesek / Vörösboros szamóca leves

Vörösboros szamóca leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros szamóca leves

Vörösboros szamóca leves

Hozzávalók:

  • 30 dkg szamóca (földi eper)
  • 5 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 0,5 citrom
  • habtejszín
  • mentalevél
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk. a szebbek közül párat félreteszünk díszítésnek. A többiről eltávolítjuk a levelet és felvágjuk.

A darabolt eprek felét beletesszük a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, és beleöntjük a bort. Botmixerrel pürésítjük.

A levesbe beletesszük a darabolt eper másik felét, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tejszínnel és az eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére