Főoldal / Desszertek / Yes szelet

Yes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Yes szelet

Yes szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 4 kanál cukor
  • csipet só
  • 5 deka liszt
  • 5 deka étkezési keményítő
  • fél cs. sütőpor
  • 3 kanál étolaj
  • 3 deka holland kakaópor

A tészta lekenéséhez:

  • 4 kanál rum
  • 5 kanál eper lekvár

A krémhez:

  • 4 deci tejszín
  • 5 deka porcukor
  • 1 habfixáló
  • 1 tábla ét csoki

A tetejére: 

  • 1 tábla csokoládé
  • 2 kanál étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem.

A  sárgáját a maradék cukorral, és az olajjal kikeverem.

A két masszát összekeverem (óvatosan, hogy a fehérjehab ne törjön össze), majd laza mozdulatokkal hozzákeverem, az előzőleg  sütőporral, kakaóval, keményítővel elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom, és előmelegített sütőben  170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt három egyforma részre vágom.

Az alsó lapot a rummal elkevert lekvárral megkenem.

Elkészítem a krémet: A tejszínt a cukorral és fixálóval valamint a gőz felett felolvasztott és langyosra hűtött étcsokival kemény habbá verem.

A felét a lekváros lapra simítom. Erre jön a második lap, amit szintén megkenek a rumos lekvárral, majd ráteszem a krém második felét, és befedem a harmadik lappal.

A felső lapot is megkenem lekvárral.

Elkészítem a csokimázat: A csokit gőz felett az olajjal felolvasztom.

A csokimázat a tészta tetejére teszem, és elsimítom.

Hűtőbe teszem, kb. 1 óra múlva szeletelhető.

Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival, aszalt/szárított gyümölcsdarabokkal, különféle drazsékkal.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére