Yes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A tészta lekenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem.
A sárgáját a maradék cukorral, és az olajjal kikeverem.
A két masszát összekeverem (óvatosan, hogy a fehérjehab ne törjön össze), majd laza mozdulatokkal hozzákeverem, az előzőleg sütőporral, kakaóval, keményítővel elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom, és előmelegített sütőben 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt három egyforma részre vágom.
Az alsó lapot a rummal elkevert lekvárral megkenem.
Elkészítem a krémet: A tejszínt a cukorral és fixálóval valamint a gőz felett felolvasztott és langyosra hűtött étcsokival kemény habbá verem.
A felét a lekváros lapra simítom. Erre jön a második lap, amit szintén megkenek a rumos lekvárral, majd ráteszem a krém második felét, és befedem a harmadik lappal.
A felső lapot is megkenem lekvárral.
Elkészítem a csokimázat: A csokit gőz felett az olajjal felolvasztom.
A csokimázat a tészta tetejére teszem, és elsimítom.
Hűtőbe teszem, kb. 1 óra múlva szeletelhető.
Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival, aszalt/szárított gyümölcsdarabokkal, különféle drazsékkal.