Zabfalatkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabfalatkák

Zabfalatkák

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dkg mandula vagy dió
  • 12,5 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 12,5 dkg cukor vagy Xilit
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 maréknyi aszalt áfonya vízbe beáztatva, lecsepegtetve.
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Megvárjuk míg a pehely teljesen megpuhul, ez attól függ mennyire száraz a pehely. Ha jól beitta a nedvességet, akkor nedves kézzel diónyi golyókat formázzunk belőle.

Papírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a képen látható módon.  180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük.

Nem kell megijedni ha esetleg elterül, ezért kell egymástól távolabb tenni. Dobozban tárolva hetekig eláll.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére