Főoldal / Vegetáriánus / Zelleres gombapaprikás bambuszrosttal sűrítve

Zelleres gombapaprikás bambuszrosttal sűrítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zelleres gombapaprikás bambuszrosttal sűrítve

Zelleres gombapaprikás bambuszrosttal sűrítve

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy csipet Fűszerész édes paprika
  • 1 üvegkonzerv csiperke gomba
  • 1 zellerszár
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 fél sárga paprika
  • 3 csipet petrezselyem
  • 250 ml tejföl (laktózmentes)
  • Bors
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál bambuszrost
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített kókuszzsíron kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a pirospaprikát, a sót, a felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után rögtön öntünk is rá kevéske vizet, hogy a pirospaprika meg ne égjen.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a paprikát, és a zellert.
Lefedjük, és addig pároljuk, míg minden megpuhul. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta víz, nehogy leégjen.

Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a bambuszrostot egy habverővel. Rámerünk a gomba levéből egy nagy kanálnyival és átkeverjük.
(A gombáról ha túl sok levünk lett még le tudunk öntetni.) Majd a tejfölös keveréket hozzáadjuk a gombához, egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön és elkészültünk.
Tarhonyával, vagy tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére