Zelleres gombapaprikás bambuszrosttal sűrítve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Először a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített kókuszzsíron kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a pirospaprikát, a sót, a felaprított petrezselymet, és alaposan átforgatjuk.
Átforgatás után rögtön öntünk is rá kevéske vizet, hogy a pirospaprika meg ne égjen.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a paprikát, és a zellert.
Lefedjük, és addig pároljuk, míg minden megpuhul. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta víz, nehogy leégjen.
Ezalatt a tejfölben csomómentesen elkeverjük a bambuszrostot egy habverővel. Rámerünk a gomba levéből egy nagy kanálnyival és átkeverjük.
(A gombáról ha túl sok levünk lett még le tudunk öntetni.) Majd a tejfölös keveréket hozzáadjuk a gombához, egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön és elkészültünk.
Tarhonyával, vagy tetszés szerinti körettel kínáljuk.