Zellerkrémleves II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zellergumót meghámozzuk felszeleteljük vékonyan, a hagymákat is megpucoljuk és aprítjuk. A margarint egy lábosban megolvasztjuk, erre dobjuk rá a hagymákat és a zellergumót. Megpirítjuk a hozzávalókat, majd ha kapott egy kis színt, ráöntjük a tejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd letakarva puhulásig főzzük.
Amíg fő a leves, addig a zsemlét felkockázzuk és száraz serpenyőben megpirítjuk, sózzuk egy csipetnyi sóval.
Ha megpuhult a zeller a tűzön hagyva leturmixoljuk egy botmixer segítségével és hozzáadjuk a tejszínt. Pár perc alatt összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor házi készítésű pirított zsemlekockánkkal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
nutsnroll.blogspot.co.uk