Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
Feltétnek:
|
|
Elkészítés:
A zöldbabot feltesszük főni, éppen annyi vízben, hogy az ellepje, sózzuk és mellé tesszük a babérlevelet is. Nagyjából 15-20 percet főzzük lassú tűzön.
Egy másik edényben elkészítjük a rántást. Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát is, hogy szép színe legyen. A végén belekeverjük a tejfölt és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. A zöldbabhoz csurgatjuk és pár perc alatt összeforraljuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk. Elzárjuk alatta a tűzhelyet.
Fasírttal vagy más, tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Finomított liszt helyett használjunk rizs- vagy csicseriborsólisztet. Az ételek krémesek lesznek tőle, és még a gluténérzékenyek is ehetnek belőle.