Zöldbabfőzelék tejszínes szaftos hússal
Hozzávalók:A főzelékhez:
A sülthöz:
|
|
Elkészítés:
A zöldbabot 1 centis kis darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt elkészítjük a rántást.
Az olajat felhevítjük, beletesszük a lisztet majd a zúzott fokhagymát. Amikor zsemleszínű a rántás, hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, felöntjük hideg vízzel és a már megfőtt babhoz keverjük.
Utána tejfölös étkezési keményítővel behabarjuk.
A húsokat besózzuk,lisztbe forgatjuk és a forró olajban átsütjük., Amikor mindkét oldala már megpirult, megszórjuk fűszerkeverékkel, rányomunk 2 gerezd fokhagymát és lefedjük. Néhány perc után megforgatjuk és egy fél deci vízzel felöntjük. Ismét letakarjuk amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús puha, kiszedjük a sütőedényből és felöntjük másfél 2 deci főzőtejszínnel. Ez feloldja a lábos aljáról a húsról ott maradt finom pörcöt. Addig főzzük alacsony lángon míg szépen besűrűsödik. A húsra locsolva tálaljuk.