Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A borsót beleteszem egy lábasba, , felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, szórok rá egy kevés cukrot..
A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam. .
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.