Zöldségeken sült csirke
Hozzávalók:
A körethez vegyesen:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, egyforma kockákra vágjuk, majd elterítjük egy kiolajozott tepsi aljában. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
A citromot megmossuk, a héjából egy keveset lereszelünk, a levét kinyomjuk.
A citrom héját és a levét a szárított fűszerekkel, a pirospaprikával, a borssal és a vajjal egy kis lábosba rakjuk, és kevergetve addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Alaposan megsózzuk, és kívül-belül bekenjük a vajas-fűszeres keverékkel. Beledugunk 2 rozmaringágat és a mellével lefelé a zöldségek felé elhelyezett rácsra tesszük.
Hideg sütőbe toljuk, ahol 200 fokon kb. 1,5 órát sütjük. A saját levével többször meglocsoljuk, 40 perc elteltével a csirkét megfordítjuk, és így sütjük tovább.
A zöldségek a csirkéből kicsöpögő szaftban fognak megsülni, amitől nagyon ízletesek lesznek.
Vendégeknek, családi összejövetelre is elkészíthető étel, ami nem utolsó sorban jól előkészíthető is.