Főoldal / Szárnyas Ételek / Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal

Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal

Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg apró szemű újburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors

A húshoz:

  • 2 szelet csirkemell filé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 ek. olaj
  • 2 dkg vaj

A joghurtos öntethez:

  • 1 kis dobozos joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor kapor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A joghurtos öntethez a joghurtot kikeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral és ízlés szerinti sóval. Majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, és egy hőálló edény aljába rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a karikákra vágott fokhagymát.

A csirkemell szeleteket bedörzsöljük a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával.
A zöldségágy tetejére rakjuk, majd óvatosan meglocsoljuk az olajjal.
A vajat apró kockákra vágjuk és elosztjuk a tálban lévő finomságok tetején.

A tálat lefedjük alufóliával (vagy betesszük egy sütőzacskóba), és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.

A húst, a sült zöldségekkel és a joghurtos öntettel kínáljuk.

Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére