Zöldségeken sült csirkemell, kapros-fokhagymás joghurttal
Hozzávalók:
A húshoz:
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A joghurtos öntethez a joghurtot kikeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral és ízlés szerinti sóval. Majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, és egy hőálló edény aljába rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a karikákra vágott fokhagymát.
A csirkemell szeleteket bedörzsöljük a sóval, borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával.
A zöldségágy tetejére rakjuk, majd óvatosan meglocsoljuk az olajjal.
A vajat apró kockákra vágjuk és elosztjuk a tálban lévő finomságok tetején.
A tálat lefedjük alufóliával (vagy betesszük egy sütőzacskóba), és 170 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.
A húst, a sült zöldségekkel és a joghurtos öntettel kínáljuk.