Zöldséges fasírt tartár mártással, rizzsel
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tartár mártáshoz:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A zsemléket vízben áztatjuk majd kifacsarjuk. A paprikát kis darabokra vágjuk
A húst a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából és zsemlemorzsába hempergetjük.
Forró étolajban kisütjük.
A rizst a felhevített étolajon átkevergetjük, felforrósítjuk, majd a húsleves lével felöntjük. A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük fedővel lezárva.
Így a sütőben duzzad készre. A végén belekeverjük a vízgőz felett megpárolt zöldségeket.
A tartármártás hozzávalóit összekeverjük, majd tálaláskor a fasírtokat megöntözzük vele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!