Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal
Hozzávalók:
A húsgombócokhoz:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és köménnyel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük tovább.
A húsgombóchoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket.
Lassú tűzön készre főzzük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. A tűzhelyet lekapcsoljuk, és a finom levest friss kenyérrel tálaljuk.