Főoldal / Birka / Marha / Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal

Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal

Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal

Hozzávalók:

  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • só (ízlés szerint nálam 2 tk.)
  • 2 kk. pirospaprika
  • fél fej kelkáposzta
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma

A húsgombócokhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és köménnyel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük tovább.

A húsgombóchoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket.

Lassú tűzön készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. A tűzhelyet lekapcsoljuk, és a finom levest friss kenyérrel tálaljuk.

Zöldséges kelkáposztaleves, marhahúsgombócokkal 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére