Főoldal / Kelt tészták / Zöldséges pizza

Zöldséges pizza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges pizza

Zöldséges pizza

Hozzávalók:

A pizza tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl meleg víz 
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor

A feltéthez:

  • tubusos sajtkrém (tömlős sajt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • 2-3 db paradicsom
  • 10 dkg fetasajt
  • só, bors, oregano
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos víz felében elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a maradék vizet. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, ketté osztjuk, és gombóccá formáljuk.
A pizza sütő tepsiket kikenjük olajjal, majd a gombócokat 30cm-es lappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük.

A közepét kissé megnyomkodjuk, hogy a szélén perem alakuljon ki, majd újabb 10 percig kelni hagyjuk.

A sajtkrémet elkeverjük a zúzott fokhagymával, és megkenjük vele a pizzalapokat.

A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és a pizza tetején ízlésesen elrendezzük. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk oreganoval, megspricceljük kevés olívaolajjal.

180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Ízletes ebéd vagy vacsora, hús nélkül, fenséges zöldségekből.

Jó étvágyat kívánok!

Zöldséges pizza 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére