Zöldséges pizza
Hozzávalók:A pizza tésztához:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A langyos víz felében elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és a maradék vizet. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, ketté osztjuk, és gombóccá formáljuk.
A pizza sütő tepsiket kikenjük olajjal, majd a gombócokat 30cm-es lappá nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük.
A közepét kissé megnyomkodjuk, hogy a szélén perem alakuljon ki, majd újabb 10 percig kelni hagyjuk.
A sajtkrémet elkeverjük a zúzott fokhagymával, és megkenjük vele a pizzalapokat.
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és a pizza tetején ízlésesen elrendezzük. Sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk oreganoval, megspricceljük kevés olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Ízletes ebéd vagy vacsora, hús nélkül, fenséges zöldségekből.
Jó étvágyat kívánok!