Főoldal / Birka / Marha / Zöldséges röszti burger

Zöldséges röszti burger

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges röszti burger

Zöldséges röszti burger

Hozzávalók:

A rösztihez:

  • 2-3 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 tojás
  • 1 ek. liszt (finom, rizs vagy zabpehely liszt)
  • só, bors

A húspogácsához:

  • 60-80 dkg marhahús
  • bors

A burgerbe (ízlés szerint):

  • sajt
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • sült bacon szeletek

A hamburger szószhoz:

  • 4 ek. ketchup
  • 2 ek. majonéz
  • 2 kk. mustár
  • bors

A joghurtos öntethez:

  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A joghurtos és a hambuger szósz hozzávalóit külön-külön kikeverjük, majd fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tojást és a lisztet hozzáadjuk, elkeverjük, és kevés olajon tenyérnyi lepénykéket sütünk belőle, mindkét oldalán ropogósra sütve őket. (A formázáshoz használhatunk nagyméretű pogácsa vagy fánk szaggatót, amit a serpenyőbe téve bele lapogathatjuk a masszát.)

A húst sóval, borssal ízesítjük, és pogácsákat formázunk belőle, amiket felhevített serpenyőben megsütünk. A még forró húspogácsát megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon.

Kettő zöldséges tócsni közé rétegezzük a húspogácsákat paradicsommal, lila-hagymával és sült baconnel váltakozva, valamint tetszés szerinti szósszal ízesítve.

Tipp / megjegyzés:
Ez a hamburger nem az a kézbe fogható, hanem késsel villával ajánlott elfogyasztani. Illetve a lisztet elhagyva, vagy rizs/zabliszttel helyettesítve glutén érzékenyek is fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Zöldséges röszti burger 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére