Zöldséges röszti burger
Hozzávalók:A rösztihez:
A húspogácsához:
A burgerbe (ízlés szerint):
A hamburger szószhoz:
A joghurtos öntethez:
|
|
Elkészítés:
A joghurtos és a hambuger szósz hozzávalóit külön-külön kikeverjük, majd fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A zöldségeket megpucoljuk, lereszeljük, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tojást és a lisztet hozzáadjuk, elkeverjük, és kevés olajon tenyérnyi lepénykéket sütünk belőle, mindkét oldalán ropogósra sütve őket. (A formázáshoz használhatunk nagyméretű pogácsa vagy fánk szaggatót, amit a serpenyőbe téve bele lapogathatjuk a masszát.)
A húst sóval, borssal ízesítjük, és pogácsákat formázunk belőle, amiket felhevített serpenyőben megsütünk. A még forró húspogácsát megszórjuk reszelt sajttal, hogy szépen ráolvadjon.
Kettő zöldséges tócsni közé rétegezzük a húspogácsákat paradicsommal, lila-hagymával és sült baconnel váltakozva, valamint tetszés szerinti szósszal ízesítve.
Tipp / megjegyzés:
Ez a hamburger nem az a kézbe fogható, hanem késsel villával ajánlott elfogyasztani. Illetve a lisztet elhagyva, vagy rizs/zabliszttel helyettesítve glutén érzékenyek is fogyaszthatják.
Jó étvágyat kívánok hozzá!