Zöldségkrémleves
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és kockákra vágjuk.
A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Belerakjuk a zöldségeket és felöntjük kb 1-1,5 liter vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. (nálam egy-egy csipetnyi került bele mindegyikből)
Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Levesszük a levest a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha kihűlt , botmixerrel pépesítjük és visszatesszük a tűzre.
Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt (hőkiegyenlítéssel), és azzal is összeforraljuk.
Ha szükséges még fűszerezzünk utána.
Főtt virslivel tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Feltét nélkül tálalva a leves vegetáriánus.