Zserbó Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
Az első adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, majd rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a második kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, majd egy villával megszurkáljuk. ( így a sütés közben keletkező gőz el tud távozni és nem púposodik fel a tészta )
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.
Addig főzzük, míg jó nyúlós lesz a csokoládémáz. (vigyázzunk, felforralni nem szabad!)
A kihűlt tésztára csurgatjuk a mázat, majd a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz szépen elterüljön.
Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.
Másnap szeleteljük.