Zserbó korongok
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval sima tésztává dolgozom.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom. A korongokat sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A széleit vékonyan lekenem a felvert tojással.
A lekent korong közepébe egy kis kupac keményebb lekvárt teszek. A darált diót összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, és a lekvárra halmozok belőle.
Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a székeinél összenyomom a korongokat. (a tojástól könnyen összeragad.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
A csokoládét kevés margarinnal és olajjal vízgőz felett felolvasztom, megmártom benne a kihűlt kelváros-diós zserbó korongokat. A tetejét tetszés szerint díszítem, majd száradni hagyom.
A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte!