Zserbó Marcsi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Ha elkészült, hengert formázunk belőle és a tepsink méretétől függően 4 vagy 5 részre osztjuk.
A diót, a cukrot, a fahéjas, a vaníliáscukrot és a citromhéjat elkeverjük.
A tepsit kivajazzuk/lisztezzük vagy kibéleljük sütőpapírral. Az első tésztacipót, lisztezett deszkán kinyújtjuk és a tepsi aljába fektetjük.
Lekvárt kenünk rá, és megszórjuk a diós keverékkel. Erre helyezzük a következő kinyújtott lapot, majd ismét a lekvár és a töltelék következik. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak. Legfelülre tésztalap kerül, majd egy villával megszurkáljuk a süteményünk tetejét, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat, és a csokis mázzal bevonjuk a langyosra hűlt sütemény tetejét.
Másnap szeletelhető, de napokig/hetekig friss marad.
Tipp / megjegyzés:
Titka, hogy ne spóroljunk a töltelékkel, a lekvárral, és a csokimázzal a tetejéről. A lekvártól lesz, igazán szaftos, és isteni.
A tej dkg-ban van megadva, ha már úgy is elővesszük a mérleget a többi hozzávaló kiméréséhez.