Zserbó Zsanette ízvilág módra
Hozzávalók:(37x40cm-es tepsihez) A tésztához:
A töltelékhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk a cukorral. A lisztet a tálba szitáljuk és mélyedést csinálunk a közepébe. Ide öntjük a felfutott élesztőt, a megolvasztott margarint, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat és a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk majd 3 cipóra osztjuk a tésztát. Meglisztezzük és letakarjuk a cipókat. kb 15 percre.
A töltelékhez a diót elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk az első tésztát és az előkészített tepsibe tesszük. Megkenjük házi baracklekvárral majd megszórjuk a beízesített dióval, egy kis rummal és pár szem mazsolával.
Rátesszük a második kinyújtott lapot, és ugyanúgy rátesszük a tölteléket. Befedjük a harmadik kinyújtott lappal, a tetejét megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk egy villával majd 160 fokra előmelegített sütőben szép arany színűre megsütjük.
A csokoládémáz hozzávalót vízgőz felett megolvasztjuk és a fényes mázat a kihűlt zserbó tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.
Beküldő: Zsanette ízvilága