Zserbótekercs
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, élesztőt, reszelt narancs héját és elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és a langyos tejjel összegyúrjuk. Kb. 30 percet pihenni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A diót, lekvárt, rumaromát és a mézet összekeverjük.
Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk (ne legyen vastag !), megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. A másik tésztával is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Amíg a sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig pihentetjük a tésztát. A tekercset megszurkáljuk (az aljáig), és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk, és bevonjuk vele a kihűlt tekercset. (Én kenő ecsettel vittem fel a csokit, így nem kellett mind a 10 dkg belőle.)