Főoldal / Desszertek / Zsuzsi szelet

Zsuzsi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsuzsi szelet

Zsuzsi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 deka cukor
  • 2 egész tojás
  • 40 deka liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 deka margarin
  • 2 kanál kakaópor
  • 5 kanál méz

Krémhez:

  • 7 deci tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 kanál cukor
  • 15 deka margarin 
  • 15 deka porcukor
  • barack lekvár a lapok kenéséhez

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor 
  • mandula aroma vagy citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor már habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet.

Összegyúrom, és 4 lapot sütök belőle. Amikor a lapok kisültek, vékonyan megkenem őket barack lekvárral.

A krémhez a  pudingot,  a tejjel és a cukorral megfőzöm, és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, és a kihűlt pudinggal összekeverem.

A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel.

A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.

A 2 tojás fehérjét gőz felett 15 deka cukorral és az aromával kemény habbá verem.

Csillagcső segítségével feldíszítem.

Nagyon finom sütemény.

Zsuzsi szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére