Almás-habos krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk őket, és külön külön megsütjük.
Az almát a cukorral és a fahéjjal megdinszteljük.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
Amikor a lapok kihűltek, az első lapot megkenjük vékonyan lekvárral. Erre jön a kihűlt dinsztelt alma.
Rátesszük a következő lapot, erre simítjuk a kihűtött vaníliás krémet. Befedjük a harmadik lappal, majd egy éjszakáéra hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap felverjük a tejszínt, és szeletelés után a sütemény tetejét tejszínhab rózsákkal, majd a gránátalma magokkal díszítjük.