Főoldal / Desszertek / Almás-mákos kevert süti

Almás-mákos kevert süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás-mákos kevert süti

Almás-mákos kevert süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg mák (darált)
  • 4 db tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Almás-mákos kevert süti 4.00/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére