Almás-málnás morzsa
Hozzávalók:A morzsához:
A gyümölcsös részhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat.
Ezután az ujjainkkal összemorzsoljuk, hogy egy zsemlemorzsa szerű morzsát kapjunk.
A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni róla a vizet.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházát. Ezután vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk benne félpuhára az almát.
Vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön.
Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.
Szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején)
Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.