Almás mazsolás táskák
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni 10 percig.
Az almát hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra. Tegyük át egy serpenyőbe, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a mazsolát és öntsünk alá kevés vizet (0,5dl) óvatosan pároljuk 10-15 percig, amíg az alma meg nem puhul,és a víz el nem párolog alóla. (vigyázzunk,hogy ne égjen oda)
A leveles tésztából szúrjunk ki egy bögre segítségével köröket majd az egyik felébe halmozzunk az almás töltelékből.. Hajtsuk rá a tészta másik felét és nyomkodjuk össze a széleit.
Minden batyu tetejét kenjük meg felvert tojással,és szórjuk meg kevés cukorral, vagy fahéjas cukorral..
A sütemények tetején vágjunk két lyukat,ezen tud majd eltávozni a töltelékből felcsapó gőz.
200 fokra előmelegített sütőben 15percig sütjük.