Főoldal / Sertés ételek / Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertésborda
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis rozmaring levél
  • őrölt bors
  • méz
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

A zelleres burgonyapüréhez:

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 közepes zellergumó
  • 2 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • csipet szerecsendió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és hirtelen pirosra sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát. Sütés közben hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaring leveleket. Amikor a hús megpirult kiszedjük az olajból és félretesszük.

Az almát megmossuk de nem hámozzuk meg. A közepéből a magházat kivesszük és almakörökre szeleteljük.
Két kanál olajat egy serpenyőben felhevítünk, beletesszük az almakarikákat és két kanál mézzel kicsit megpároljuk.

A hús szeleteket egy hőálló edénybe sorakoztatjuk, majd rátesszük a már párolt mézes almakarikákat és megszórjuk reszelt sajttal.
Fóliával letakarjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A zellert meghámozzuk, a burgonyát megpucoljuk és egyforma darabokra vágva sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük és a többi hozzávalóval simára kikeverjük.

Az almás hússzeleteket a zelleres burgonyapürével kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére