Almás sajtos szelet zelleres burgonyapürével
Hozzávalók:
A zelleres burgonyapüréhez:
|
|
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és hirtelen pirosra sütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát. Sütés közben hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaring leveleket. Amikor a hús megpirult kiszedjük az olajból és félretesszük.
Az almát megmossuk de nem hámozzuk meg. A közepéből a magházat kivesszük és almakörökre szeleteljük.
Két kanál olajat egy serpenyőben felhevítünk, beletesszük az almakarikákat és két kanál mézzel kicsit megpároljuk.
A hús szeleteket egy hőálló edénybe sorakoztatjuk, majd rátesszük a már párolt mézes almakarikákat és megszórjuk reszelt sajttal.
Fóliával letakarjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A zellert meghámozzuk, a burgonyát megpucoljuk és egyforma darabokra vágva sós vízben puhára főzzük.
Amikor megpuhult leszűrjük és a többi hozzávalóval simára kikeverjük.
Az almás hússzeleteket a zelleres burgonyapürével kínáljuk.