Anikó szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A szokásos módon megfőzzük a pudingot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).
A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.
Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk.