Főoldal / Desszertek / Aranygaluska kifliből

Aranygaluska kifliből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aranygaluska kifliből

Aranygaluska kifliből

Hozzávalók:

  • 6 darab kifli
  • fél liter tej
  • 2 egész tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 kanál kristály cukor
  • 15 deka darált dió
  • 3 kanál cukor
  • vanília öntet
  • 1 cs vaníliás puding
  • 7 deci tej
  • 2 kanál cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kifliket karikákra vágjuk.

Egy kisebb tepsit margarinnal kikenünk, morzsával meghintünk.

A többi hozzávalót kikeverjük.

A kifliket egyenként a tejes masszába mártjuk, és a tepsibe lerakjuk.

A tetejére darált cukrozott diót szórunk, majd ismét kifli és újra dió. Mindaddig amíg a kiflik el nem fogynak.

A maradék tejjel leöntjük a kifliket és 180fokos sütőbe megpirítjuk.

A szokásos eljárással pudingot főzünk.

A megsült tésztát felvágjuk, és az öntettel tálaljuk.

Nagyon finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére