Baconös húsalagút
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy őzgerincformát kicsit kikenünk olajjal, hogy ne ragadjon bele a bacon. Majd keresztben belerakjuk a baconszeleteket, kicsi ráfedéssel, és úgy, hogy a forma szélén túllógjanak.
A tojást kikeverjük a tejföllel, a liszttel, a reszelt sajttal és a petrezselyemmel.
A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát is és belekeverjük a tojásos keverékbe. (Ízlés szerint lehet még más fűszereket is használni.)
A húsos masszát beleöntjük a baconnel kibélelt formába, majd a kilógó baconszeleteket ráhajtogatjuk mindkét oldalról. (Túl sok lett a masszám, mert több húst használtam és akkor hirtelen jött az ötlet, betöltöm őket a muffin sütőbe, így lett még 6 kis húsos muffinom.)
Az őzgerincformát egy tepsire rakjuk, hogy a kifröccsenő zsír ne a sütőbe folyjon ki. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd óvatosan kifordítjuk a tepsire a formát és még 15 percig pirítjuk a tetejét.
10 percet hagyjuk állni, majd szépen tudjuk szeletelni. (A kis muffinok 30 perc alatt készen voltak.)
Most vajas petrezselymes burgonyával és barna mártással tálaltam. Nagyon finom, laktató étel, mindenkinek ajánlom, akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Tipp / megjegyzés:
Látványos étel, ami hidegen is finom. A köret lehet bármi, nálunk többnyire sült krumpli, petrezselymes krumpli esetleg krumplipüré vagy rizs.