Elmentem!Baconos pisztráng spenótos burgonyapürével
Hozzávalók:
A pisztránghoz:
- 4 db pisztráng
- 8 vékony szelet bacon
- 1 citrom szeletekre vágva
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor friss kakukkfű
- só, bors
- olívaolaj
A püréhez:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg vaj
- tej
- 20 dkg friss spenót
- 4-5 cikk fokhagyma
- só
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A halat megmossuk, majd szárazra töröljük.
Megkenjük mindkét oldalát olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A hasüregébe tesszük a petrezselymet, kakukkfüvet és két szelet citromot. A baconnel körbetekerjük és a tepsire fektetjük. 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörővel összetörjük, majd a vajjal és tejjel jól kikeverjük.
A spenóthoz a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megfuttatjuk. Beletesszük az apróra vágott spenótot, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt megpároljuk. A spenótot a burgonyapüréhez keverjük és ezzel tálaljuk a pisztrángot.
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...